Blåsippor

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f.1.4G
 
Glad påsk!
 
Igår åkte jag, mamma och syskonen till målaskog för att kolla om blåsipporna kommit fram och de hade de. Det var inte så många men några tittade fram mellan löven. Vi gick en runda i skogen och sedan åkte vi hem till mormor och hälsade på henne. På kvällen kollade vi på film och åt glass :)
 
Idag börjar det riktiga påskfirandet för mig (bortsett från påskmiddagen med familjen igår). Om en timme ska jag till farmor så nu måste jag fixa mig! 
 
Ses senare! :)
 

Redigerar jag bättre nu?

Hejsan!
 
Har kommit in i en fototorka och har ingen pepp till att ta kort. Därför bestämde jag mig igår för att kolla igenom gamla bilder från 2013-2014 på min hårdisk. Jag har redigerat bilder ganska länge och när jag kollade igenom de redigerade för varje månad slog en tanke mig. Har jag förändrats i hur jag redigerar mina bilder? Bättre? Sämre? Sparade ner oredigerade originalbilderna till datorn och redigerade de som jag skulle göra nu.

1. Oredigerad bild, 2.Redigerad bild då, 3. Omredigerad bild nu
Bild från 2013, Kom ihåg att enda anledningen varför jag gillade denna bilden var för att vattendropparna på blomman blev så skarpa. När jag redigerade den nu tyckte jag inte om den orangea tonen som var på den rosa blomman och ändrade den till rosa, det gör även att den står ut lite mer från den gröna bakgrunden då i min förra redigerade bild är blomman och bakgrunden samma gula ton. Har även mörkt ner bakgrunden då jag vill att mer fokus vill vara på blomman.
Detta var min ABSOLUTA favoritbild innan. Blev så nöjd att jag fångade biet som flög iväg i bakgrunden. Jag är fortfarande nöjd med denna bilden. Ändrade även i denna bilden färgtonen i bilden till lite rödare, gillar fortfarande min första redigering så kan inte bestämma mig vilken jag gillar mest :/
Denna bilden redigerade jag för ljust innan, fixade det och la även till en "lugn" känsla på bilden.
 
Redigerar jag bättre? Det är en smaksak, jag tycker några av mina gamla bilder är bättre redigerade och undrar hur jag gjorde men sen är det många fel jag ser jag gjort på vägen. Däremot något som jag verkligen gjorde bättre 2013/2014 var att fota många bilder och att vara kreativ, nu har jag inte tid eller ork längre :( Detta var mycket lärorikt att reflektera och analysera mina gamla bilder! Testa själv! :)
 
Vi ses!

En skidvecka i Lindvallen

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f.1.4G / Iphone 5s
 
Hejsan!
 
Det var längesen jag skrev sist och jag har redan brytit mitt nyårslöfte att blogga 1 gång varje vecka haha. Jag har haft fullt upp nu de senaste veckorna och det har tyvärr inte blivit att jag fotat eller bloggat, men det ska bättras!
 
På sportlovet (v.8) åkte jag och min familj till Lindvallen för en härlig skidsemester. Vi åkte söndag och kom hem nästa söndag. Det var jättefint väder alla dagar utan två dagar då det var lite blåsigt, men det var inte så att vi inte kunde åka. Vi bodde jättebra och kunde åka skidor precis från stugan ner till liften. Jag hade med systemkameran men använde den nästan ingentig, hade med den upp i backen en förmiddag och det är de 4 första bilderna sen tog jag många bilder med min mobil som är de nedan. Min favoritbacke är nog Stina, det är en svart backe som börjar med att det går upp på kanterna och ner i mitten så man bara åkte sida till sida, nästan som i en skateramp. Ner mot slutet vara det även puckelpist men jag åkte bara den en gång för den var isig.
 
Veckorna efter sportlovet tills nu har varit uppbokade med gymnastik, årsmöten, planeringar och pluggande. Skönt att påsklovet är om två veckor! :) Nu ska jag läsa i min Svenskabok, äta och göra lite annat skoj innan jag ska ner på friståendeträning vid 18. 
 
Vi ses!
JuliaJohanssonfotografi @gmail.com